Baker’n har vært samlingssted på Skjærhalden i alle år. Nå er det nye eiere, full ansiktsløftning og helt nytt konsept. Et flott samlingspunkt for turister, hyttefolk og fastboende.

 
 

Tekst: Trine Sirnes

Det hele startet med blomsterallergi; Gro Braathen Huth  drev blomsterforretning i Fredrikstad i mange år, men ble plutselig allergisk for blomster. Hun og mannen Thoralf leide seg et lokale på Skjærhalden, egentlig for å selge ut restlageret. I stedet ble det til Strandcafeen, som de og sønnene drev i fem år. 

- Big Fish ble et naturlig neste steg i prosessen  som startet for to år siden, før vi endelig åpnet i mars i fjor. Vi fjernet hele innmaten fra den gamle bakeren og lagde alt fra bunn av, forklarte Thoralf Huth.

 
 

Hemingway og Key West

Huth har oppbygging av restauranter som spesialitet og vært med å bygge opp mange utesteder i Oslo, det nye Støtvig Hotell på Larkollen, og oppussing av båten Henrik Ibsen som seiler på Telemarskanalen fra Skien til Dalen. Han innrømmer at han har hentet inspirasjon fra forfatteren Ernest Hemingway, Key West og Cuba på 1950-tallet til interiøret på Big Fish.  Det ser flott ut, men avslappet og med fokus på en hyggelig og uformell atmosfære.

- Skulle vi lage noe nytt på Hvaler, måtte det bryte med alt som finnes her på forhånd. Vi vil være et rimeligere alternativ til de øvrige restaurantene her ute, hvor vi er med og utfyller det tilbudet som allerede eksisterer, berike og øke mangefoldet. Målet er å trekke flere gjester til Hvaler og Skjærhalden og gjøre det større og mer interessant som en helhet.

 
 

Alt fra bunnen

Her kan du få alt fra smørbrød og salater til fish&chips, bacalao, hjemmelaget pizza og hamburgere.

- Vi lager alt fra bunnen av, vi har jo tross alt en kokk på kjøkkenet. Her er pizzabunner, hamburgerbrød og alt annet brød bakt på huset og hamburgerne er både kvernet og smaksatt her. 

Big Fish er en ekte familiebedrift. Den daglige driften sørger de tre sønnene Christopher, Daniel og Peter for, som kjøkkensjef, personalsjef og barsjef. Men Gro og Thorleif er aldri langt unna.

 
 

Satser mer på middag

I fjor var prøveåret, i år har de tatt med seg den erfaringen og lært.  Her vil det skje forskjellige events utover sommeren, ofte mat- og drikkerelatert, også utenfor sesong. Det er ikke lett å drive så sesongbetont, så her vil de prøve å gjøre også off-season mer interessant.

- I år satser vi mye mer på middag og kommer til å ha en lunch-meny og en middagsmeny.  Vi fikk litt føling på det i påsken, da hadde vi tre fulle bordsettinger her per dag; lunch og middag, og fikk skviset inn enda en i mellom.

Big Fish har plass til 80 inne og 150 ute. De kan utvide til 200 ute, men tenker da at halvparten skal avsettes til barområde, så det blir et tilbud for alle.

- Vi prøver oss frem hele tiden, og ser hva som fungerer. Vi driver ut fra improvisasjon og kreativitet. Vi vi alltid prøve å utvikle det vi gjør, og bli bedre. Vi eksperimenterer hele tiden med nye retter, da særlig i forkant av høysesong. Vi kommer til å fortsette med det, men hva som skjer er jo uforutsett. Og her ute avhenger jo alt av været, legger Christoffer Huth til.