Den "hemmelige strandperlen" ytterst i sydvest på Guttormsvauen er intet mindre en et paradis i oransje!

DETTE ER DEN FØRSTE SANDSTRANDEN MAN ANKOMMER OM MAN GÅR STIEN FRA BILPARKERINGEN. STRANDEN ER TROSS ALT SÅ FIN OG ABSOLUTT EN AV OSLOFJORDENS FINESTE SAMT SVÆRT BARNEVENNLIG. DET ER DERFOR SELVFØLGELIG NATURLIG SLÅ SEG NED HER, MEN DA VET MAN IKK HVA MAN GÅR GLIPP AV HELT YTTERST UTE TIL HØYRE I BILDET.

Unntatt de svært lokalkjente på Hvaler, så har denne strandperlen klart å bevare hemmeligheten på hvor den er lokalisert. Mye av dette skyldes at den flotte sandstranden (kurvet som en halvmåne) innerst på Guttormsvauen regnes som en av de beste i distriktet, også ypperlig som teltplass. Derfor stopper de fleste ved den fine sandstranden her innerst i kilen, uten å vite hva man går glipp av lenger ut.

Skal man ut til den "hemmelige stranden" er det bare å følge vestsiden av kilen helt ut til tuppen. Litt kronglete og kupert for førstegangsbesøkende, men en fantastisk belønning venter i form av et strandparadis og uforglemmelig utsikt rett ut i storhavet.

Den hemmelige stranden er ikke særlig barnevennlig om barnet ikke er svømmedyktig, det er brådypt ganske rakst. Holmene utenfor stranden er en av de beste stedene på Østlandet for stuping