En kort reise fra Oslo kan du oppleve Hvalers verden. Hvaler har det beste fra alle områder langs Oslofjorden og Skagerrak. Her finnes mengder av rustikke småsteder, historiske miljø, naturskjønne omgivelser og blant Europas vakreste skjærgårder. Nære nok for en weekend, tilstrekkelig langt borte til å flykte fra hverdagens kjas og mas. 

Hvaler for oss er solvarme svaberg, gamle skogsveier, lukten av lyng, sommerfugler og glitrende hav - hva er Hvaler for deg?

 

Alle har vi forskjellige preferanser på hva Hvaler er, og vi er ikke så opptatt av "topp 10-lister" eller at man skal rangere steder eller attraksjoner og på den måten bestemme hva andre skal ha av oppfatning om Hvaler. Øyriket Hvaler er mer komplekst og innholdsrikt enn at en "topp 10-liste" skal kunne fortelle deg hva det virkelige Hvaler er. Vi kan guide deg ut til øyriket med bilder, film og innholdsrike beskrivelser, men aller best oppdager du Hvaler ved å være der - Hvaler må oppleves, du må ha vært der for å forstå.

Hvaler er sommer og båtliv, strender og svaberg - men også forblåste skjær der sel og sjøfugl har førsterett. Dette er det kjente Hvaler, men Hvaler er så mye mer enn de nettopp nevnte sommerklassikerne. Stadig flere oppdager at Hvaler har uendelig mye mer å by på. Også vinterstid gjør det godt med en rusletur eller en tur til Herføl med fergen for virkelig å kjenne på været og den skiftende naturen. Som en kontrast til kystmiljøet kan du også oppleve innlandsidyll med sjelden flora og et rikt dyreliv.  De største av Hvalerøyene inneholder store skogområder med nær sagt all den skogstypen du kan finne i Skandinavia. Her veksler skogen fra barskog til fuktig svartorsumpskog. Og det beste av alt er at du som turgåer eller syklist kan ta i bruk all den herlige naturen, enten via stier eller over blankskurte svaberg. 

Skulpturparken på Røsshue

Og opplevelsene er like sterke i storm som en stille solblank dag, året igjennom. Sønnavær, nordatrekk, østavind, storm - den som har opplevd Hvaler i forskjellige sesonger vet at en ikke kan tenke seg øyriket uten å huske været.