Huseiernes Landsforbund
- med råd og veiledning til hytteeiere

Artikkel av: Helene Eriksen / © Visit Hvaler

Med over 400 000 hytter på landsbasis er hyttelivet særegent for landet vårt. Vi nordmenn elsker hyttelivet. Nå er sommeren snart her, og mange er så heldige å kunne nyte dagene i hytteveggen.

Herlig hytteliv ispedd litt kaos langt fra hverdagslivets rutiner og plikter, det er jo litt av sjarmen med å feriere på hytta. 

Herlig hytteliv ispedd litt kaos langt fra hverdagslivets rutiner og plikter, det er jo litt av sjarmen med å feriere på hytta. 

Men det er også mye ansvar med det å ha hytte. Mye som skal vedlikeholdes, gjøres i stand og forberedes før neste sesong. Mange har oppgradert sommerhytta til å bli helårshytte, og ønsker en moderne hytte med samme standard som hjemme. 

Uavhengig av standarden på hytta kan det være betryggende å ha en støttepart i ryggen. Huseiernes Landsforbund (HL) er akkurat det. Forbundet sitter på mye kompetanse som kan hjelpe og ivareta boligeiere som ikke kan så altfor mye om fagfeltet, blant annet tilbys gratis juridisk, teknisk og økonomisk rådgivning som omhandler bolig og fritidseiendommer til medlemmer. 

Juridisk rådgivning
Kanskje har du spørsmål angående arveoppgjør, nabokonflikter, busker og trær? Ofte ender arveoppgjøret med at hytta må selges ut av familien eller at familieidyllen slår sprekker. Over telefon kan du snakke med juridiske konsulenter som besvarer spørsmål som kan løses "i røret", og inkluderer de fleste juridiske spørsmål som omhandler din bolig, fritidsbolig og eiendom generelt. Dersom saken din er mer komplisert får du som medlem gratis rådgivning fra advokater ansatt i HL i inntil en time per år, og deretter etter avtale. 

V

 

Byggteknisk rådgivning
Mange hytteeiere bruker hytta større deler av året, selv om den i utgangspunktet ble bygget som en enkel sommerhytte. Med relativt enkle grep kan du blant annet slutte å fyre for kråka. Som medlem av Huseiernes Landsforbund har du adgang til gratis byggteknisk rådgivning over telefon og e-post.

Økonomisk rådgivning
Kontroll over egen økonomi er en forutsetning for å bo trygt og godt. Som medlem har du adgang til gratis økonomisk rådgivning på e-post. Hva er et fornuftig lånebeløp? Bør renten bindes? Hva slags forsikringer bør vi ha på hytta? Mange slike spørsmål kan du få svar på. HL har en samarbeidsavtale med Pengedoktoren, hvor medlemmer får en halvtimes gratis økonomisk rådgivning. Spørsmål sendes inn til HL, og besvares via e-post.

Huseiernes Landsforbund har et servicekontor for boligeiere i Østfold. Her kan du blant annet få hjelp med råd rundt utbygging, kjøp & salg, utleie og takst. Her er det bred kompetanse på de fleste områder, som juridisk, teknisk og økonomiske felt. Som medlem av HL får du opp til en halv times gratis veiledning. Ring servicekontoret i Sarpsborg på 69307081 for å avtale tid.

Medlemsfordeler
Mange lesere er nok ikke klar over alle ‘frynsegodene’ som kommer med et HL medlemskap. Som medlem drar du nemlig fordel av mange verdifulle rabattavtaler med diverse samarbeidspartnere som Montér, Glassfagkjeden og Kjells Markiser for å nevne noen. Med litt planlegging kan medlemskapet virkelig gi valuta for pengene, og du spare betydelig mer enn kontingenten på 490 kr i året! Listen over rabattavtalene inkluderer blant annet boligalarm, baderom, renovering, spesialpris på bredbånd, forsikring, og diverse byggevarer. 

Kurs - gratis for medlemmer
Gjennom hele året tilbyr HL omfattende kursvirksomhet rundt alle temaer tilknyttet bolig. Kursene er gratis og typiske tema er; farer og feller ved utleie, uenighet med naboer, arv og genersasjonsskifte. Her er det mange problemstillinger du kan lære om på forskudd. Uansett om det er snakk om hytte eller hus. 

Merknad: Presentasjonen ovenfor av medlemsfordeler i Huseiernes Landsforbund er laget av Visit Hvaler som nyttig informasjon til de mange av leserne som er hytteeiere. Artikkelen er ikke betalt for og er ikke reklame, men formen på artikkelen vil kunne oppfattes som reklame samt at Huseiernes Landsforbund har sine annonser i Visit Hvalers magasiner og nettsider gjør at vi har merket artikkel som annonsørinnhold.