Vikerhavn

Vikerhavn er en gammel  fiskehavn som ligger som en upost på Asmaløys sydvestlige hjørne, ytterst mot Ytre Oslofjord. Landskapet i Vikerhavn består av lite vegetasjon og er ubeskyttet mot havet. Den rustikke fiskehavnen er beskyttet av en kraftig molo, og innenfor moloen er det også gjestehavn og båtplasser.   Landskapet i Vikerhavn består av lite vegetasjon og er ubeskyttet mot havet.

I Vikerhavn er det en blanding av helårs- og fritidshus. Boligene her glir flott inn i det karrige landskapet, og det er fint å bare rusle rundt på grusveiene her. Landskapet her ute er åpent og vakkert. Området ved Vikerhavn er preget av svaberg med lav og spredt vegetasjon, så her har du flott skue ut til havet. 

Selve Vikerhavn er er dominert av en fiskehavn og båthavn med bebyggelse av hvite hus med stort sett fastboende. Ellers er området utenfor preget av hytter her og der.

 

Ypperlig område friluftsliv

Vikerhavn kan utmerket egne seg som et startsted for utflukt ut i skjærgården. Om du går vestover mot den høye masten, så kommer du ut til Vikertangen. Fra det høyeste punktet på Vikertangen er det fin utsikt både  mot nord, over svabergene og mot sør over havet. Terrenget på Vikertangen består av knauser med kløfter, og svaberg. Det tidligere militære området her er ikke inngjerdet, men har en bygning og radarmast, Vikertangen radarstasjon, som disponeres av Kystverket. Staten eier omkringliggende områder.

Det er fremdels noen fiskere som har base i Vikerhavn.


Fristende område for solbad og fiske.

På utsiden av Vikertangen ligger den populære Skinnarholmen. Her er det fint å bade fra land. Vi må ha båt for å komme ut på holmen. Legg også spesielt merke til stranden som er helt blå av blåskjell på Skinnarholmen. Navnet er fra den gang det bodde en «skinner» her, en håndverker som arbeidet med pels og skinn.

En annen fin tur fra Vikerhavn er å ta veien til høyre med en gang du kommer ned til havnen i Vikerhavn. Følg denne veien til enden hvor det er parkeringsplasser for friluftsområdet Landfasten og Vikerkilen. Her er det flatt terreng og åpent landskap, og man trenger ikke spasere mange meter før man oppdager at denne kystlinjen byr på flotte naturopplevelser. Et fantastisk fugleliv tar deg i mot her, og dette er en skjærgård som er så vakker som få andre kan skjærgårdsområder kan matche.

 

Nå er det åpnet fiskerestaurant i Vikerhavn

Endelig kommer det et nytt spisested på Hvaler. Til sommeren åpner Jan Gunnarsen sjømatrestaurant på bryggekanten i den koselige havnen i Vikerhavn.

Det er nok mange beboere, hyttefolk, båtfolk, og besøkende som har savnet et møtested i vakre Vikerhavn. Det er jo også mange som etter å ha gått den populære kyststien mellom Brattestø og Vikerhavn blir noen sultne sjeler når de ankommer Vikerhavn, og da er nok stedets første spisested kjærkomment.

Vikerhavn-fiskerestraurant-317a.jpg

Ferskere sjømat får du ikke

- Det finnes jo ikke noe mer naturlig å servere på restaurant på Hvaler enn fisk og skalldyr, sier Jan Gunnarsen. Jan er en erfaren Hvaler-fisker som vet betydningen av ferske råvarer fisket og servert i samme skjærgårdsmiljø - det er en uslåelig faktor i dag hvor gjester forventer kvalitet, og kortreiste råvarer i de sammenhenger det er mulig.

- Vi skal ikke jåle oss til med å ha bare sjømat på menyen og vi ønsker jo å være et inkluderende spisested som kan tilby noe for enhver smak. Vi kommer derfor til å ha noe kjøttretter på menyen samt typiske retter for barna.

- Vi prøver oss fram så "blir veien til mens vi går". Vi har siden i fjor testet ut konseptet med flere lukkede selskap her, så vi ikke starter helt uforberedt på hva som venter oss.  Det er også mulig vi kommer til å ha et lite utsalg av delikatesser fra havet.

Vikerhavn-Hvaler-FB8CRH.jpg

Tilbyr også fisketurer og innlosjering

Hvalers besøkstall øker hvert år, og Jan Gunnarsen ønsker å bidra med typiske turisttjenester med arrangerte fisketurer og overnatting. To leiligheter over restauranten er utstyrt med kjøkken, stue, soverom, bad, og balkong er gjort klare for sommersesongen. Mens restauranten skal i første omgang holde åpent i sommersesongen, så er det åpent for overnatting året rundt.

Restauranten åpner omtrent ved skoleslutt og holder åpent daglig til ut i august en gang.

Vi ønsker Jan og kona lykke til med driften og ser frem til å besøke restauranten i sommer.

KONTAKTINFO

BRUA-BUA RESTAURANT

TELEFON: 412 04 758

Moloveien 25, Vikerhavn på Asmaløy

 
JULA_Østfold_Ferie_og_Hyttemagasin_163389.jpg