Kulturminne i strandkanten

Ørekroken som sted har en lang historie og i 1934 ble stensetninger fra gammel tid, funnet og tolket som hustufter (hHalertufter). De finnes på vestsiden av bukta Ørekroken. Registrert som fornminner under ID-nr. hhv. Fredet 006702 (nordre), 008171 (søndre) og ik8171 (ikke kartfestet). Innberettet av Hjalmar Johnsen i 1934.

 

Badeparadis

Ørekroken er definitivt en av Østfolds beste badestrender. Her er det en klassisk buet sandstrand, finkornet og lys. Meget barnevennlig og langgrunn. Åpent strandslandskap strekker seg fra vannkanten og langt inn i skogen. Nabostranda Storesand er like bra og trekker enda flere badegjester, men det skyldes bedre parkeringsforhold og lettere tilgjengelighet enn det er på Ørekroken. Men, ikke verre enn at surferne finner enkelt ned til denne flotte stranden.

Hvaler surfingSurfers Paradise


Ørekroken - paradis for windsurfing og kiting Ørekroken er sammen med Mølen i Vestfold, Østlandets beste område for all type surfing. Ørekroken er en meget populær badestrand om sommeren, vær derfor ekstra varsom ved badebøyene inne i bukten. Ellers utenfor badesesongen er det flott å bruke badestranden som base.


#ørekroken